„Vy jste listem Kristovým…“ 2. Korintským 3:3

Jan 3:16 je nejúžasnějším poselstvím, které kdy bylo posláno člověku. „Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný.“ Bůh poslal Ježíše, aby ukázal svou lásku; a posílá nás, abychom o ní mluvili na veřejnosti! „…vy jste listem Kristovým, …napsaným ne inkoustem, nýbrž Duchem Boha živého“ pro ztracený, vystresovaný svět hledající odpovědi.“ Když přijde dopis, objeví se určité otázky:
1) Komu je adresovaný? Tento dopis je adresovaný „každému, kdo věří“. Pro každého člověka, se kterým se setkáš, máš něco, co potřebuje, něco důležitějšího než snížení daní, zvýšení platu, řešení globálního oteplování nebo léčbu nádoru. Přátelé, nepřátelé, příbuzní, sousedé, spolupracovníci a cizinci potřebují poselství, které máš, a naději, kterou přinášíš.
2) Od koho je ten dopis? Autorova totožnost určuje stupeň čtenářova zájmu. Vy jste Kristův dopis o Kristu. „Vždyť nezvěstujeme sami sebe, nýbrž Krista Ježíše jako Pána“ (2. Korintským 4:5). Naše poselství není o nás; je o Ježíši. „Já jsem ta cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne“ (Jan 14:6). Náboženští lidé dělají reklamu svému náboženství. My obhajujeme Krista. „Ale zajímají se lidé skutečně o Ježíše,“ zeptáš se. Ano! Během svého života přitahoval zástupy. Od své smrti a vzkříšení přitahuje nespočetné miliony obou pohlaví, ze všech vrstev společnosti a všech národů na zemi. „A já, až budu vyvýšen ze země, přitáhnu všecky k sobě“ (Jan 12:32). Dnes není nic potřebnějšího než živý obraz Ježíše Krista, proto doručte dopis lásky „každému“, kdo vám zkříží cestu.