„Vy jste listem Kristovým…“ 2. Korintským 3:3
Bible říká, že tvůj život je dopisem lásky od Ježíše, který „všichni znají a mohou ho číst“. Ale ten dopis je užitečný pouze tehdy, když se dá snadno číst a je snadno srozumitelný. Jeden starší přítel řekl o svém chatrném psaní rukou: „Já ještě mohu číst psané, ale nemohu psát čtené!“ Nesrozumitelné psaní deformuje poselství a odrazuje čtenáře. Záměr, sdělení pisatelových myšlenek, jsou ztraceny a čtenář buď přestane číst, nebo není schopen přijmout poselství.
K tomu, aby ses ujistil, že tvůj dopis lásky od Ježíše se dostane k lidem, kterým ho posílá, je zde několik obvyklých deformací, jimž je dobré se vyhnout: a) nepoctivost, jako nepoctivé zvyšování služebních nákladů, krádež času, který patří firmě, nebo odnášení věcí z práce domů, věcí, o kterých si myslíme, že tam nebudou chybět; b) neochota, rozmrzelý postoj, když přítel, spolupracovník nebo nadřízený tě požádá, abys šel míli navíc a pomohl v době, kdy se ti to nehodí; c) nekvalitní provedení patrné na podprůměrném výrobku nebo podprůměrné službě; d) nespolehlivost a nestálost, když není možné se spolehnout na to, že budeš tam, kde máš být, nebo když není možné se spolehnout na to, že splníš své povinnosti; e) být suchopárný člověk. Křesťané, kterým chybí smysl pro humor a pružnost, kteří jednají, jako kdyby nebyli schopní se radovat, poškozují Kristovu záležitost; f) urážlivost, když tvé pocity jsou velmi silné a očividné, snadno se rozčílíš a přehnaně reaguješ na obtíže, způsobené neúmyslně; g) záchvaty vzteku, kdy jsi mrzutý a nevrlý, protože věci se nedějí tak, jak bys chtěl; h) „svatá nafoukanost“, která vede k tomu, že mluvíš „sebespravedlivým“ povýšeným tónem.
Od doby, kdy tě „všichni znají a mohou číst“, vyvaruj se takového chování, které deformuje poselství přinášející život, poselství, které Bůh chce poslat druhým skrze tebe.