„Máme v Něho pevnou důvěru, že nás slyší, kdykoliv o něco požádáme ve shodě s Jeho vůlí.“    1. Janova 5:14

Čtvrtou překážkou v odpovědi na modlitbu je modlitba mimo Boží vůli. Bible říká: „Máme v Něho pevnou důvěru, že nás slyší, kdykoliv o něco požádáme ve shodě s Jeho vůlí. A víme-li, že nás slyší, pak také víme, že to, co máme, jsme dostali od Něho.“ Jedním z nejlepších způsobů, jak si být jisti, že se modlíme podle Boží vůle, je modlit se podle Jeho Slova. Použijte verš, oddíl nebo princip z Písma, a tím podepřete to, za co se modlíte, protože Bůh říká: „Bdím nad svým slovem“ (Jeremiáš 1:12).
U některých věcí, za které se chceme modlit, si nejsme jisti, jestli jsou Boží vůlí pro nás podle Písma. V takovém případě prostě musíme poprosit Boha, aby nám dal najevo, jestli je to Jeho vůle; a aby nám pomohl se spokojit s Jeho rozhodnutím. Kdosi řekl: „Ó Pane, daruj mi, abych naplňoval Tvoji vůli tak, jakoby to byla moje vůle; tak abys Ty mohl naplňovat moji vůli, jako by to byla Tvoje vůle.“ D. L. Moody pravil: „Předlož svou prosbu Bohu a potom řekni: „Ať se stane Tvoje vůle, ne moje.““ Ta nejúžasnější lekce, kterou jsem se naučil v Boží škole, je dovolit Pánu, aby On pro mě vybral to, co je nejlepší.
Když se modlíme ve shodě s Boží vůlí, dostaneme to, oč žádáme. Možná budeme muset čekat, protože Boží načasování je součástí Jeho vůle, ale stane se to. Možná řekneme: „Ještě to nevidím, ale Bůh mi to slíbil, tak je to na cestě.“ A když nám Bůh nedá to, oč žádáme, dá nám něco lepšího, pokud budeme chodit ve víře a zůstávat ve správném postoji.