„Bez víry však není možné zalíbit se Bohu.“ Židům 11:6

Bůh touží po tom, abychom mu věřili! Bible říká: „Bez víry však není možné zalíbit se Bohu. Kdo k němu přistupuje, musí věřit, že (Bůh) se odměňuje těm, kdo Ho hledají.“ Víra je mocná duchovní síla. Je to právě to, na co Bůh reaguje.
Ale my musíme počítat s tím, že naše víra bude zkoušena. Nepřítel se bude snažit zastínit naši mysl pochybami a strachem. Když to udělá, musíme zkoumat své srdce a zjistit, co říká. Můžeme věřit Božímu Slovu v našem srdci, i když si naše mysl klade otazníky. Takže musíme stát na tom, co je v našem srdci, ne na tom, co je v naší hlavě. Nesmíme věřit svým pochybám; musíme odmítnout své pochyby a věřit Bohu!
Někdy pochyby začínají odvrácením pozornosti. Když se necháme odvrátit od Božích zaslíbení, začneme pochybovat. Když více a více přemýšlíme o svých problémech, naše víra bude kolísat. Musíme se zaměřit tak jako laser na Boží zaslíbení, Jeho moc a Jeho ochotu pracovat v náš prospěch – a méně si všímat svých problémů. Nepopíráme jejich existenci, ale odmítáme jim věnovat příliš mnoho pozornosti. Jakub píše: „Nechť však prosí s důvěrou a nic nepochybuje. Kdo pochybuje, je podoben mořské vlně, hnané a zmítané vichřicí. Ať si takový člověk nemyslí, že od Pána něco dostane; je to muž rozpolcený, nestálý ve všem, co činí“ (Jakub 1:6-8). Musíme být zakotveni v tom, co říká Bůh, a ne se nechat unášet všude kolem, když se naše okolnosti začnou měnit.