„Nejste již tedy cizinci a přistěhovalci, máte právo Božího lidu a patříte k Boží rodině. Jste stavbou…“    Efezským 2:19-20

Kdyby tvoje děti stály před domem a prosily o vpuštění dovnitř, co by sis myslel? Neřekl bys: „Pojďte dovnitř, jste moje tělo a moje krev, miluji vás, nepotřebujete žebrat.“ My můžeme vstoupit do Boží přítomnosti kdykoliv. Už nejsme „cizinci a přistěhovalci, máme právo Božího lidu a patříme k Boží rodině. Jsme stavbou…“. Máme tyto výsady:
1) Jako Boží lid reprezentujeme Boží království na zemi. Jsme jeho velvyslanci (2. Korintským 5:20). „Co dělá velvyslanec,“ zeptáš se. Komunikuje se svým králem, rozumí jeho vůli a dbá na to, aby se uskutečňovala. Také ví, že tam nebude navždy, takže žije tak, aby byl připraven na povolání nazpět v okamžiku výpovědi. Chápeš tu myšlenku?
2) Protože patříme k Boží rodině, můžeme s důvěrou předstupovat před Boha kdykoliv s jakoukoliv potřebou a vědět, že budeme přijati s láskou. Bůh je ten Otec, v kterého jsi vždycky doufal, a ty jsi to dítě, které On vždycky chtěl. Pokud máš nějaké pochybnosti, podívej se na kříž; tak velkou máš pro Boha hodnotu. Ale pamatuj, že každý člen rodiny by měl přispívat, být oddaný a dávat pozor na to, aby dobré jméno rodiny bylo chráněno.
3) Jsme „svatým chrámem“. Ve starozákonní době měl Bůh chrám pro svůj lid, ale nyní má Bůh lid, který tvoří Jeho chrám. Bible říká: „Či snad nevíte, že vaše tělo je chrámem Ducha Svatého, který ve vás přebývá a jejž máte od Boha? Nepatříte sami sobě! Bylo za vás zaplaceno výkupné. Proto svým tělem oslavujte Boha“ (1. Korintským 6:19-20).