„…nechť vaše ucho přijme slovo z jeho úst.“ Jeremiáš 9:20

Toužíte po tom mít ten největší prospěch ze čteného nebo slyšeného Božího Slova? Přijímejte je jako Boží Slovo – ne lidské! Je rozšiřováno námi, ale pochází od Něj. „…od nás jste přijali slovo Boží zvěsti, ne jako slovo lidské, ale jako slovo Boží, jímž skutečně jest“ (1. Tesalonickým 2:13).
Zde jsou čtyři věci, které si vždy musíte pamatovat o Bibli:
1) Je autoritativní. „Byli udiveni jeho učením, protože jeho slovo mělo autoritu…byli ohromeni…a říkali: „Jaké je to slovo! Protože on přikazuje s autoritou a mocí nečistým duchům a oni vycházejí ven““ (Lukáš 4:32-36, přel. z angl.). Síly temnoty kolem nás musí uznat autoritu Božího Slova a podrobit se mu. Tak na něm stůjte!
2) Je tvořivé. „Božím slovem byla stvořena nebesa a zformována země“ (2. Petrova 3:5, přel. z angl.). Jeho Slovo samo o sobě bylo postačující ke stvoření všeho, co existuje. Nemusí o nic usilovat, ani se potit, On to jenom musí říci a stane se to. Tak promlouvejte Boží Slovo!
3) Je efektivní. „Mé slovo…se nevrátí ke mně s prázdnou, nýbrž vykoná, co chci, vykoná zdárně, k čemu jsem je poslal“ (Izaiáš 55:11). Každé slovo, které Bůh řekne, má poslání a je zaručeno, že bude dokončeno podle Jeho vůle, Jeho strategie a v Jeho čase. Tak uvádějte Boží Slovo do díla!
4) Je dynamické. „Slova, která jsem k vám mluvil, jsou duch a jsou život“ (Jan 6:63). Když je přijmete jako Boží Slovo, přináší to výsledky, které mění život. Boží Slovo nemůže jen někde ležet a nic nedělat, musí tvořit, protože to je „Boží slovo, které také účinně pracuje ve vás, kteří věříte“ (1. Tesalonickým 2:13, přel. z angl.).