„…má slova v žádném případě nepominou.“ Marek 13:31 (přel. z angl.)

Jak můžete získat maximální přínos z Božího Slova? Přijímejte je jako trvalé Slovo, ne jako Slovo dočasné. Tím, jak je dána naše kulturní „jednoúčelová“ mentalita, se nedá očekávat, že zůstaneme u stejných věcí příliš dlouho. Neustále je nahrazujeme moderními technologiemi. Ale s Božím Slovem to tak není! „Nebe a země pominou, ale má slova nepominou.“ Boží Slovo nepotřebuje aktualizaci; je dokonalé a nemůže být vylepšeno. Proto nás Ježíš učí, abychom dovolili „Jeho slovu zůstávat v nás“ (Jan 15:7). V mateřském jazyce jedenadvacátého století to zní takto: „Naprogramujte svou mysl Písmem.“ Jak to udělat?
1) „Nechť ve vás přebývá slovo Kristovo v celém svém bohatství“ (Koloským 3:16). Dejte mu trvalé místo, nejen roli návštěvníka. Přijímejte je „v celém svém bohatství“, to znamená hojně. Nazývejte to „operací nasáknutí“! Co nám může pomoci, dodává k této pasáži The Living Bible: „Učte se navzájem a zpívejte žalmy, hymny a duchovní písně.“ Jak úžasný způsob, jak posílit naše chápání Písma.
2) „Kniha tohoto zákona ať se nevzdálí od tvých úst. Rozjímej nad ním ve dne v noci, abys mohl bedlivě plnit vše, co je v něm zapsáno“ (Jozue 1:8). Abyste si Boží Slovo trvale udrželi, promlouvejte je, přemýšlejte o něm, choďte v něm! Řeknete: „Ale moje paměť neudrží věci moc dobře.“ To není problém, protože: „Ale Přímluvce, Duch svatý, kterého pošle Otec ve jménu mém, ten…vám připomene všecko, co jsem vám řekl“ (Jan 14:26). Když budete číst, učit se, zpívat, mluvit, přemýšlet a chodit v Božím Slovu, Jeho Duch bude nadpřirozeně oživovat vaši nedokonalou paměť.