„Dvojí zlo spáchal můj lid: Opustili mne…a vytesali cisterny…jež vodu neudrží.“  Jeremiáš 2:13

Máš pocit, že něco chybí ve tvém životě? Běháš z jednoho místa na druhé a od jednoho člověka k druhému, abys to našel? Dokud nepostavíš Boha do středu svého života, budeš kopat „cisterny, jež vodu neudrží“.

My všichni chceme být milovaní a úspěšní, proto spoléháme na svá zaměstnání a na druhé, abychom našli naplnění. Ale tím, že očekáváme od člověka nebo výplatní pásky to, co může udělat jedině Bůh, zjišťujeme, že nám to nestačí. „Proklet buď muž, který doufá v člověka, opírá se o pouhé tělo a srdcem se odvrací od Hospodina. Bude jako jalovec v pustině, který neokusí přicházející dobro. Bude přebývat ve vyprahlém kraji, v poušti, v zemi solných plání, kde nelze bydlet“ (Jeremiáš 17:5-8). Naplnění nepřichází s tím, že máme „ty správné lidi“ v našich životech, nebo více peněz, prestiže nebo úspěchů. Ani větší dům na to nestačí; jenom toho budete mít více na uklízení.

Nejnovější auto to nespraví; jenom skončíš s většími splátkami. Povýšení v práci to nespraví; budeš mít více stresu a delší pracovní dobu. Ano, vyděláš více peněz, ale po odečtení daní a nákupu toho, co potřebuješ k tomu, aby sis udržel svou image, budeš tam, kde jsi byl. Na konci života, který jsi strávil „…honbou za větrem…“ (viz Kazatel 2:11). Šalomoun řekl: „Závěr všeho, co jsi slyšel: Boha se boj a jeho přikázání zachovávej; na tom u člověka všechno závisí“ (Kazatel 12:13). Ten, kterého dnes hledáš, je nablízku po celou tu dobu a je připraven setkat se s tebou tam, kde potřebuješ pomoci. Musíš Ho jenom pozvat dovnitř!