„…běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu…“ Filipským 3:14

Pavel píše: „…nemám za to, že jsem již u cíle; jen to mohu říci: …běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu…“ (Filipským 3:13-14). Je to inspirující, když se vedoucí sdílí se svými úspěchy. Ale někdy nám více pomůže, když se s námi sdílí se svými těžkostmi.

Ve své knize Deník zlatého roku Dr. John Maxwell upřímně mluví o věcech, na kterých v životě musel pracovat: „Jsem netrpělivý, jsem nerealistický, co se týče času potřebného na úkoly a co se týče obtížnosti většiny procesů. Nerad věnuji příliš mnoho času a úsilí citovým záležitostem druhých lidí. Přeceňuji schopnosti druhých. Příliš mnoho předpokládám. Chci předat zodpovědnosti příliš rychle. Chci mít možnosti volby; proto možná všechny přivádím k šílenství. Nestarám se o pravidla a omezení. Určuji své priority rychle a očekávám od druhých, že budou mít podobné postoje. Zpracovávám záležitosti rychle a chci se posunout dopředu; i když ostatní lidé ještě nejsou připraveni.“

My všichni máme oblasti, na kterých neustále musíme pracovat. Někdo řekl, že chybou mládí je víra, že inteligence je náhradou zkušenosti, zatímco chybou stáří je víra, že zkušenost je náhradou inteligence. Pravda je taková, že ať jsme mladí nebo staří, nikdy nesmíme přestat růst. Musíme být spokojeni s tím, co máme, ale nikdy nesmíme být spokojeni s tím, kým jsme. Osobní růst je jako řízení kola; buď jedeme dopředu nebo z kola spadneme.

Tak ve kterých oblastech svého života vidíš měřitelný růst? Ve kterých oblastech potřebuješ růst? Růst se děje pouze tehdy, když přiznáváš jeho nedostatek, zavážeš se k růstu a pokračuješ v něm!