„Hospodin je při mně, nebojím se.“ Žalm 118:6

Všichni hrdinové v Bibli měli vadu. A co se týče osobnosti, byli tak rozdílní jako voda a oheň. Ale měli jednu věc společnou: byli ochotni naplnit obtížné povolání. Všimněte si:

1) Obtížná povolání vyžadují risk. Když Sovětský svaz vtrhl do Litvy, kterou pak k sobě v roce 1940 připojil, americký vicekonzul v Rize měl obavu, že budou zabaveny dodávky z amerického Červeného kříže. Proto požádal o povolení do Washingtonu, aby mohl umístit americkou vlajku nad Červený kříž. Zabránil by tak každému, kdo by chtěl do něj vstoupit a vzít tyto dodávky. „Nikdy předtím jsme nic takového neschvalovali,“ telegrafoval mu zpět tajemník státní kanceláře. Když tu zprávu vicekonzul dostal, vyšplhal nahoru, osobně připevnil americkou vlajku ke stožáru a potom telegrafoval do státního oddělení: „Od tohoto data jsem ustanovil nový zvyk.“

2) Obtížná povolání vyžadují charakter. Chuck Swindoll píše: „Odvaha není omezena na bitevní pole nebo na závod 500 mil Indianapolis nebo hrdinské dostižení zloděje ve tvém domě. Skutečné zkoušky odvahy jsou mnohem tišší. Jsou to vnitřní zkoušky, jako zůstat věrný, když se nikdo nedívá, jako vydržet bolest, když místnost je prázdná, jako zůstat stát sám, když jsi nepochopen.“ Ať už vedeš rodinu, podnik nebo sbor, pokušení stěžovat si přichází snadno. Děkuj Bohu za obtížné časy. Jsou důvodem toho, proč tam jsi – abys vedl. Kdyby všechno bylo snadné, nebylo by tě zapotřebí. Když je potřeba naplnit obtížná povolání, můžeš najít jistotu v těchto slovech: „Hospodin je při mně, nebojím se.“ (Žalm 118:6).