„Neboť kde je tvůj poklad, tam bude i tvé srdce.“ Matouš 6:21

Bible říká: „Sedl si naproti chrámové pokladnici a díval se, jak do ní lidé vhazují peníze“ (Marek 12:41). Pokus se odpovědět na tuto otázku poctivě: „Změnilo by se mé dávání, kdyby Ježíš podával košík se sbírkou a díval se, co tam házím?“ On se ve skutečnosti dívá. Pokaždé, když tě Bůh žádá, abys dával, sleduje tvou poslušnost, tvou zásadovost, tvou štědrost, nebo její nedostatek. On tě neměří podle toho, kolik dáváš, ale podle toho, co máš a co si necháš. Proto Ježíš řekl: „Neboť kde je tvůj poklad, tam bude i tvé srdce“ (Matouš 6:21).
Protože podnikavost každého člověka je určena k tomu, aby stoupala nahoru v kouři, zatímco Boží království „se rozšíří a pokoj bez konce spočine na trůně Davidově” (Izaiáš 9:7), není obtížné odhadnout, kam bys měl investovat, že? Ale kdo z nás někdy nebyl nadšenější pro dům snů tady na zemi než pro věčný domov v nebi? Proto Ježíš stále vyslovuje pochyby o našich prioritách a hodnotách.
Všiml sis někdy, kolik lidí spěchá dát peněžitý dar na Boží dílo večer před svým odchodem? Asi proto, že „z pohřebního vozu získáváme úžasnou perspektivu“! „Ukládejte si poklady v nebi” (Matouš 6:20). Ježíš nám říká toto: „Nemůžeš si to vzít s sebou, ale můžeš to poslat napřed.” Díky Bohu za laskavé dědictví, ale nemyslíš, že by bylo rozumnější dávat, zatímco žiješ, a zažívat dvojité požehnání z dávání peněz na Jeho království, dokud jsi ještě tady, aby sis to mohl užít?
Hlavní myšlenka zní: pokud chceš vědět, co je pro tebe skutečně důležité, všimni si toho, co děláš se svými penězi.