„Cti Hospodina ze svého majetku…“ Přísloví 3:9

Abys žil podle principů Božího Slova a byl finančně požehnán, musíš myslet na tři věci:
1) Pamatuj, že Bůh vlastní všechno. Tvé jméno může být na tvém bankovním účtu, ale nežij v omylu: „Od tebe pochází všechno. Dáváme ti, co jsme přijali z tvých rukou“ (1. Paralipomenon 29:14). Pravda je taková, že jsi vykonavatelem Boží vůle. Takže když ti Pán řekne, abys dal určitý obnos peněz, neříkej: „Já o tom budu přemýšlet a dám ti vědět.“ A nesnaž se vyjednávat o výši obnosu, protože na konci každého skutku poslušnosti čeká požehnání. „Budete-li povolní a poslechnete, budete požívat dobrých darů země“ (Izaiáš 1:19).
2) Pamatuj, že Bůh je zdrojem. Nemáš žádnou věc, kterou by ti On nedal: „Každý dobrý dar a každé dokonalé obdarování je shůry, sestupuje od Otce nebeských světel“ (Jakub 1:17). Je v pořádku radovat se ze svých peněz, investovat své peníze a dělit se o své peníze, pokud doufáš pouze „v Boha, který nás štědře obdařuje vším, co potřebujeme“ (1. Timoteovi 6:17).
3) Pamatuj, že každé rozhodnutí o výdajích je duchovním rozhodnutím. Tvůj účet bude odrážet tvé priority. Tak co říká ten tvůj? Když přišlo na dávání, makedonští křesťané to udělali správně: „…dobrovolně dávali podle své největší možnosti, ano i nad možnost…dali sami sebe předně Pánu a z vůle Boží také nám“ (2. Korintským 8:3-5). Když dáš Bohu své srdce, nebudeš mít žádný problém dát mu cokoliv jiného.