„…hloupý člověk je prohýří.“ Přísloví 21:20

Pokud chceš být dobrým správcem toho, co ti Bůh svěřil, dělej tyto čtyři věci:
1) Zmenši dluh, který neseš. Nech se vést moudrostí, ne popudem. Utratit méně, než kolik vyděláš, je klíčem k finančnímu bezpečí. Když jsi zadlužený až po uši, zavazuje tě to a diktuje ti to, co můžeš v životě dělat. To, co děláš dnes, je to jediné, čím ovlivníš zítřek.
2) Pamatuj na to, že hotovost je důležitá! Nestarej se o rafinované investiční strategie, dokud nemáš aspoň tří- až šestiměsíční životní náklady v bance. Tak jsi připraven, když nastanou naléhavé výdaje – a ony přijdou. Bible říká: „Žádoucí olej a poklad jsou v obydlí moudrého, kdežto hloupý člověk je prohýří“ (Přísloví 21:20).
3) Měj dlouhodobý finanční cíl a pravidelně se k němu vztahuj. Krotitelé lvů používají stoličku kvůli kontrole. Proč? Protože lev se pokouší mít těžiště na všech čtyřech nohách a je na ní zmaten. Zaměř se na dlouhodobý cíl!
4) Nejen šetři, ale také zasévej: „Kdo štědře rozsévá, bude také štědře sklízet“ (2. Korintským 9:6). Skutečná finanční svoboda přichází, když už dávání neohrožuje tvůj pocit bezpečí, protože ses naučil, že po sobě jdoucí dávání vždycky vede k po sobě jdoucí sklizni. Pravdou je, že neexistuje lepší způsob, jak žít!