„Tak najdeš milost a uznání v očích Božích i lidských.“ Přísloví 3:4

K tomu, abys naplnil Bohem daný úkol pro tvůj život, potřebuješ Boží přízeň! Jak se Josefovi stalo, že se z nízko postaveného vězně stal člověkem, který řídil celý systém vězení? „Ale Hospodin byl s ním, rozprostřel nad ním své milosrdenství a zjednal mu přízeň u velitele pevnosti… Velitel pevnosti nedohlížel na nic, co mu svěřil, poněvadž s Josefem byl Hospodin…“ (1. Mojžíšova 39:21, 23). Proč si král Achašveróš vybral židovskou otrokyni Ester, aby byla jeho královnou? „Král si Ester zamiloval nade všechny ženy… Na hlavu jí vložil královskou korunu…“ (Ester 2:17). Jak se stalo Samuelovi, že ze správce chrámu se stal prorocký hlas národa? „Mládeneček Samuel však prospíval a byl oblíben u Hospodina i u lidí“ (1. Samuelova 2:26). Bylo to proto, že:
1) Vložili do toho maximální úsilí. Vynikli v tom, co jim Bůh uložil, a když nastal správný čas, povýšil je.
2) Postavili druhé na první místo. David sloužil králi Saulovi, i když to byl krutý nadřízený. Rút pracovala, aby mohla podpořit svou tchýni Noemi, zatímco druhá Noemina snacha myslela jenom na sebe.
3) Nechali se vést a měli učenlivého ducha. Bůh odpověděl na prosbu Rút tak, že jí dal Noemi, tu správnou učitelku; Bóaze, toho správného nadřízeného a dohlédl na to, aby Rút šla na to správné pole (viz Rút 2:2-3). Boží přízeň tě spojí s těmi správnými lidmi a dovede tě na správné místo. Když tvé vybrané pole je polem, které pro tebe vybral Bůh, nemůžeš s tím nic udělat, jenom být požehnán.
Ne, neminou tě zkoušky, ale uspěješ v tom, k čemu jsi povolán.