„Hle, z moře vystupuje mráček malý jako lidská dlaň.“ 1. Královská 18:44

Každý příběh o úspěchu začíná u někoho, kdo udělá malý krok nebo zaseje malé semeno, což obvykle představuje všechno, co v tom okamžiku má. Jednoduše řečeno: všechno velké začíná něčím malým. Pokud nejsi ochoten začít něčím malým, nemůžeš vůbec začít!
Mládenec, který Eliášovi stále říkal, že se nic neděje, nakonec něco uviděl. Byl to jen maličký obláček, ale měl úžasný potenciál. Bůh si velmi rád používá věcí, o kterých si myslíme, že jsou nedůležité. Použil oběd jednoho chlapce k tomu, aby nasytil zástup, použil prak k tomu, aby srazil obra, a hrst bláta k tomu, aby obnovil zrak slepého člověka. Může si použít malé práce, trochy peněz nebo malé myšlenky k tomu, aby ti požehnal. Malé „mraky“ jsou ukazateli toho, co přichází: jsou potrubím, kterého si Bůh používá. Když ti Bůh něco zaslíbí, nepotřebuje nic velkého k tomu, aby se to stalo. Často změna, která ovlivní mnohé, začne u jedné osoby. Ať je to Ester nebo Pavel, Matka Tereza nebo Billy Graham, Bůh potřebuje pouze jednoho člověka, který Mu věří a odváží se udělat krok ven na základě Jeho Slova. Když na tebe Bůh vylije své požehnání, začneš vidět tři věci:
1) Tvé problémy jsou pouze příležitostí pro Něj: „…takže se mohou vzchopit ti, jejichž srdce je cele při něm“ (2. Paralipomenon 16:9).
2) Bůh říká: „…vždyť v slabosti se projeví má síla“ (2. Korintským 12:9).
3) Můžeš se dostat do postoje, kdy začneš děkovat Bohu za své nepřátele, protože Bůh ti „připravuje stůl“ a právě tam tě před nimi chrání (viz Žalm 23:5).