„Volně budu chodit, na tvá ustanovení se dotazuji.“ Žalm 119:45

V životě se vždycky něco děje. Vyřešíš jeden problém a druhý už čeká, aby ho nahradil. Ježíš řekl: „To jsem vám pověděl, abyste nalezli ve mně pokoj. Ve světě máte soužení. Ale vzchopte se, já jsem přemohl svět“ (Jan 16:33). Všimni si dvou věcí, které Ježíš řekl: „…abyste nalezli ve mně pokoj,“ a „ve světě máte soužení.“
Boží pokoj se stane jistotou pouze tehdy, když nasloucháš a posloucháš „věci, které nám řekl“ (viz Jan 16:33). Žalmista napsal: „Tvého Zákona se budu držet ustavičně, navěky a navždy. Volně budu chodit, na tvá ustanovení se dotazuji“ (Žalm 119:44-45). Dvě slova v tomto verši stojí za povšimnutí:
1) Dotazovat se – což vyjadřuje hledání pravdy.
2) Ustanovení – vyjadřuje chození podle určitých principů každý den.
Pouze tehdy, když budeš dělat tyto dvě věci, budeš moci „chodit ve svobodě a uvolnění“. Tvůj život nebude marný, budeš mít radost navzdory okolnostem a konzultace s Bohem bude ta první věc, kterou budeš dělat, ne ta poslední. Takže pokud jsi ztratil pokoj mysli, zeptej se sám sebe: „Chodím podle Božího Slova?“ Poslušnost přináší odpočinutí: „Neboť do odpočinutí vcházíme jen my, kdo jsme uvěřili (přilnutím k Bohu, ve víře a spolehnutím se na Něj)…“ (viz Židům 4:3). Jakmile začneš poslouchat Boží Slovo, budeš „v pohodě“. A Bůh chce, abys tak dnes žil.