„Naplnil se čas…“ Marek 1:15

Bible říká: „Když byl Jan uvězněn, přišel Ježíš do Galileje a kázal Boží evangelium: ,Naplnil se čas a přiblížilo se království Boží.‘“ (Marek 1:14-15). Průměrnému kazateli trvá tři roky, než se připraví na službu, která bude trvat třicet let nebo více. Ježíš to udělal naopak. Trvalo Mu třicet let připravit se na službu, která trvala pouze přes tři roky. Jaká je hlavní myšlenka? Kvalita tvé přípravy určuje kvalitu tvého výkonu.
Největší světoví klavíristé investují stovky hodin do nácviku před koncertem. To proto, že vědí, že tyto únavné hodiny přípravy jim umožní podat nejlepší výkon. Světoví šampióni v boxu se nestávají šampióny v ringu samém; jsou v ringu pouze oceněni. To, že se stanou boxery, je výsledkem jejich denní rutiny. Něco důležitého se děje v každé etapě tvého rozvoje. Například, Bůh tě dnes může představit někomu, kdo bude sehrávat důležitou roli ve tvém životě od nynějška po dalších dvacet nebo třicet let. Pokud spěcháš, možná se nezastavíš dost dlouho na to, aby ses s takovým člověkem setkal. Zamysli se nad tím, jaká by to byla ztráta. Čekání také odhaluje slabost ve tvých plánech. Nepodíval ses někdy zpět a neřekl: „Díky, Pane, že jsi mne před tím ochránil?“ Každá kapitola a období tvého života poskytují přínos a plody, pokud je budeš hledat.
Než Kristus započal svou službu, čteme: „A Ježíš prospíval na duchu i na těle a byl milý Bohu i lidem“ (Lukáš 2:52). Ježíš chápal hodnotu načasování a přípravy. Byl ochoten čekat a připravovat se. Musíš být ochoten dělat totéž.