„On přijímá hříšníky…!“ Lukáš 15:2

Podívejme se na dva hříšníky, které Ježíš přivítal:
1) Matouš. Jako výběrčí daní, který pracoval pro Římany, byl nenáviděn svými vlastními lidmi, Židy. Ale Ježíš měl pro něj zvláštní plán. Protože byl zručný v provádění záznamů, Ježíš nejen spasil jeho duši, ale také zachránil a použil jeho obdarování. Výsledkem bylo, že napsal první ze čtyř evangelií. Stále si myslíš, že Bůh tě nemůže použít? Skutečnost, že Matouš pozval Ježíše do svého domu na večeři, je překvapující. Skutečnost, že Ježíš to přijal, je skutečně úžasná. To proto, že „On přijímá hříšníky“.
2) Zacheus. Zacheus chtěl vidět Ježíše tak moc, že vylezl nahoru na strom. Byl ochoten riskovat kvůli tomu, aby našel Boha. „Když Ježíš přišel k tomu místu, pohlédl vzhůru a řekl: ,Zachee, pojď rychle dolů, neboť dnes musím zůstat v tvém domě.‘ On rychle slezl a s radostí jej přijal. Všichni, kdo to viděli, reptali: ,On je hostem u hříšného člověka!‘ Zacheus se zastavil a řekl Pánu: ,Polovinu svého jmění, Pane, dávám chudým, a jestliže jsem někoho ošidil, nahradím mu to čtyřnásobně.‘ Ježíš mu řekl: ,Dnes přišlo spasení do tohoto domu…‘“ (Lukáš 19:5-9).
Bible říká, že Bůh „…se odměňuje těm, kdo ho hledají“ (Židům 11:6). Proto buď usilovný a vytrvalý ve svém hledání. Buď neúnavný ve svém putování. Odvrať se od honby za majetkem a hledej Pána. Nebudeš zklamán!