„…přemýšlejte o všem, co je pravdivé, čestné, spravedlivé, čisté…“ Filipským 4.8

Pokud se neposouváš blíže k naplnění své vize, pak možná nejsi dost vytrvalý ve snaze o její dosažení. Klíč k větší vytrvalosti nemusí nutně znamenat pracovat tvrději na stejných věcech, ale může to vyžadovat ochotu ke změně. Ke změně čeho? Zde jsou odpovědi:
1) Tvého myšlení. Jsi přesvědčen o tom, že nemůžeš uspět? Popisuješ sebe a to, co děláš, negativními slovy? Obáváš se začít, protože podmínky nejsou příznivé? Přestáváš se pokoušet posunovat se dopředu, když nemáš zdroje, které potřebuješ? Pokud to tak je, potřebuješ změnit způsob svého uvažování, prolomit kruh negativního myšlení.
2) Tvé perspektivy. Máš krátkodobý způsob uvažování? Očekáváš úspěch během několika dní, týdnů nebo měsíců? Čím větší je tvůj úkol, tím déle to pravděpodobně bude trvat. Proto přehodnoť svá očekávání a vytvoř si rozumnější časový rozvrh; jinak budeš žít ve frustraci a porážce. A to není Boží vůle pro tebe. Pavlovou touhou bylo: „…abych dokončil svůj běh a splnil úkol…“ (Skutky 20:24). Bůh chce, abys zažíval radost při snaze o dosažení cíle.
3) Tvých způsobů. Jak se ti daří ve tvém osobním a rodinném životě? Jsi připravený jednat s návyky a problémy, které stojí mezi tebou a úspěchem? Co můžeš udělat dnes, co by tě přiblížilo ke tvé vizi – nezáleží na tom, o jak velký postup dopředu jde? Spisovatel a vydavatel Robert Collier říká: „Úspěch je součtem malých snah opakovaných den co den.“