„Vyberete oběť pozdvihování pro mne…“ 2. Mojžíšova 25:2

Když nastal čas postavit starozákonní svatostánek, Bůh řekl Mojžíšovi: „Hleď, abys všechno udělal podle vzoru, který ti byl ukázán na hoře“ (2. Mojžíšova 25:40). Ať buduješ vztah, kariéru, podnik nebo službu, vždycky to bude vyžadovat několik prvků.
Oběť – stavba svatostánku začala těmito slovy: „Mluv k synům Izraele, ať pro mne vyberou oběť pozdvihování. Vyberete oběť pozdvihování pro mne od každého, kdo ji ze srdce dobrovolně odevzdá“ (2. Mojžíšova 25:2). Otázka: proč Bůh, který je dost bohatý na to, aby dláždil své ulice zlatem, žádal oběť? Protože pouze tehdy, když do něčeho osobně investuješ, budeš tomu věnovat plnou pozornost, vážit si toho, dávat tomu přednost a chránit to.
Pastore, požádej Pána o plán, potom požádej lidi o peníze, ne naopak. Nauč své lidi žít podle tohoto principu: „Dávej až do okamžiku, kdy to bude bolet, dávej až do okamžiku, kdy to přestane bolet, dávej až do okamžiku, kdy budeš mít dobrý pocit.“
Pavel napsal o štědrosti křesťanů v Makedonii: „Tak se osvědčily v mnohém soužení, že z jejich nesmírné radosti a veliké chudoby vzešla jejich bohatá štědrost. Mohu jim dosvědčit, že dobrovolně dávali podle své největší možnosti, ano i nad možnost; s velkou naléhavostí nás prosili, aby se směli účastnit této pomoci pro bratry v Judsku“ (2. Korintským 8:2-5). Jsi tedy ochotný obětovat?