„Kdo jsi?“ Jan 1:22

Jan Křtitel dostal otázku: „Kdo jsi?“ Odpověděl: „Jsem hlas volajícího na poušti: Urovnejte cestu Páně…“ (Jan 1:23). Poté, co učedníci nějaký čas Janovi naslouchali, ho opustili a následovali Krista. A Jan to schvaloval, protože věděl, k čemu byl povolán. Víš to ty? Můžeš „zkoušet věci“ jen po určitou dobu. V nějakém bodě musíš zjistit, k čemu tě Bůh povolal a plně se tomu oddat.
Pavel asi nebyl zvlášť dobrý řečník: „Přišel jsem k vám sláb, s velkou bázní a chvěním; má řeč a mé kázání se neopíraly o vemlouvavá slova lidské moudrosti…“ (1. Korintským 2:3-4). Ale co chybělo Pavlovi jako řečníkovi, to více než vyrovnal jako pisatel. Napsal Bohem inspirované slovo, které druhé uschopnilo kázat! Něco tak mocného bylo uvolněno skrze Pavlovo psaní. Dokonce, když ho uvrhli do vězení, nepožádal o právníka ani o dobré jídlo, protože byl „unavený“ vězeňskou stravou. Ne, chtěl papír, aby mohl pokračovat v psaní. Ve skutečnosti, Pavel psal po celou dobu až do konce svého života. A protože to udělal, životy lidí jsou až do dneška stále proměňovány. Jaký odkaz! A to všechno proto, že jeden muž zjistil své povolání a oddal se mu.
Takže otázka zní: zjistil jsi svoje povolání a oddal ses mu? George Bernard Shaw napsal: „Život pro mě není krátkou svící. Je zářící pochodní, kterou na chvíli držím a chci, aby hořela tak jasně, jak je to možné, než ji předám budoucím generacím.“