„Neboť Bůh nám nedal ducha bázlivosti, nýbrž ducha síly, lásky a rozvahy.“
2. Timoteovi 1:7

Bible říká: „Neboť Bůh nám nedal ducha bázlivosti, nýbrž ducha síly, lásky a rozvahy“ (2. Timoteovi 1:7). Kvůli tomu, abys zlepšil svůj život, musíš změnit dvě věci:
1) Svůj myšlenkový proces. Gordon MacDonald říká: „Lidé, kteří nejsou mentálně v pořádku, se stávají oběťmi myšlenek a systémů, které ničí lidského ducha. Nikdo je nenaučil, jak přemýšlet, ani se oni sami nesnaží dlouhodobě usilovat o růst mysli, takže rostou v závislosti na myšlenkách a názorech druhých. Místo toho, aby jednali s myšlenkami a záležitostmi, omezili se na životy plné pravidel, nařízení a programů.“ V okamžiku, kdy si myslíš, že víš všechno, jsi pouze přestal přemýšlet.
2) Svá očekávání. Jeden příběh vypráví o muži, který šel k věštkyni. Řekla mu: „Budete chudý a budete se mít špatně až do svých padesáti.“ Ten muž se jí zeptal: „Co se stane potom?“ Odpověděla: „Pak si na to zvyknete.“ Buď upřímný; kolik znáš úspěšných lidí, kteří jsou apatičtí a negativní? Žádného! Víra přináší nadšení, zaměření, energii – vlastnosti, které pomáhají dosáhnout úspěchu. Pokud chceš mít tyto vlastnosti, zvedni svou úroveň očekávání a uveď ji do shody s Božími zaslíbeními. „Věřte, že všecko, oč v modlitbě prosíte, je vám dáno, a budete to mít“ (Marek 11:24). Chceš uspět tam, kde jsi dříve selhal? Chceš se stát člověkem, kterým jsi vždycky chtěl být? Nezačínej tím, že bys změnil své jednání, začni proměnou své mysli. Denně ji obnovuj Božím Slovem. Nic jiného nebude mít tak velký vliv.