„…mně patří svět se vším, co je na něm.“    Žalm 50:12

Bible říká: „I vytvořil Hospodin Bůh člověka, prach ze země, a vdechl mu v chřípí dech života. Tak se stal člověk živým tvorem“ (1. Mojžíšova 2:7). Až do té doby jsme byli pouze „neživé hroudy hlíny v lidské podobě“. V tom okamžiku do nás Bůh vdechl dvě důležité věci:
1) Představivost. To nás odlišuje od všech ostatních živých tvorů. To nás činí schopnými letět na měsíc, vynalézt internet, mít sny a uctívat našeho Stvořitele. Ale i když ti Bůh dá myšlenku, musíš na ní pracovat, abys ji dovedl do skutečnosti. Bůh řekl: „…mně patří svět se vším, co je na něm“ (Žalm 50:12). To znamená, že když se chystáš stavět a máš jenom několik cihel, můžeš se modlit o více cihel a Bůh ti je dá. Také to znamená, že místo toho, aby sis stěžoval na to, co nemáš, podíváš se na to, co máš a co z toho můžeš udělat s Boží pomocí.
2) Svoboda volby. Bůh ti dal schopnost dělat správné volby a podle nich jednat. Ale i když ti Bůh dal tuto schopnost, nepokoušej se to dělat sám. Ježíš řekl: „Co se narodilo z těla, je tělo, co se narodilo z Ducha, je duch“ (Jan 3:6). Buď vždycky závislý na Duchu svatém. On je nazýván „Přímluvcem“ z dobrého důvodu (viz Jan 14:26). Ježíš zaslíbil svým učedníkům: „…dostanete sílu Ducha svatého, který na vás sestoupí…“ (Skutky 1:8).
Představivost a svoboda volby – používej je k slávě Boží.