„Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem…“ 1. Mojžíšova 1:27

Bible říká: „Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, stvořil ho, aby byl obrazem Božím, jako muže a ženu je stvořil. A Bůh jim požehnal a řekl jim: ‚Ploďte a množte se a naplňte zemi. Podmaňte ji a panujte…nade vším živým, co se na zemi hýbe.‘ Bůh také řekl: ‚Hle, dal jsem vám na celé zemi každou bylinu nesoucí semena i každý strom, na němž rostou plody se semeny. To budete mít za pokrm‘“ (1. Mojžíšova 1:27-29). Bůh ti dal všechno potřebné k tomu, abys byl úspěšný v čemkoliv, k čemu tě povolal. Ale musíš začít využívat svou Bohem danou tvořivost!
Bible říká: „Není-li žádného vidění, lid pustne…“ (Přísloví 29:18). Každé dosažení úspěchu začíná vizí a každá Bohem daná vize přichází s přirozenou mocí tu vizi naplnit. Ostatní mohou být více vzdělaní a zkušení, ale nemají monopolní postavení na tvořivost. Je možné, že v tobě je právě teď „Boží myšlenka“, která jen čeká na to, aby jí byl dán průchod. Když do toho nevstoupíš, smíříš se s něčím menším, než co pro tebe Bůh má. Ať se cítíš být povolán k čemukoliv – psaní, malování, kázání, hraní na klavír, stavění a podnikání, ošetřovatelství, učení – vyskoč a pusť se do toho. Pokud budeš čekat, až to budeš schopen dělat dokonale nebo bez kritiky, nikdy to neuděláš!
Chození po vodě začíná jedním krokem víry. Také tě to přitahuje blíže k Ježíšovi. Víš, Ježíš nebyl ve člunu, byl na vodě, když řekl svým učedníkům, aby šli za ním (viz Matouš 14:29). Pouze jeden z nich to udělal: Petr. A i když to neudělal dokonale, změnilo to jeho život. Proto se neboj, začni využívat svou tvořivost a sleduj, co se bude dít.