„Toto všechno ti dám…“ Matouš 4:9

Útok kvůli kříži. Podívejme se na třetí pokušení, kterému Ježíš čelil: „Pak ho ďábel vezme na velmi vysokou horu, ukáže mu všechna království světa i jejich slávu a řekne mu: ‚Toto všechno ti dám, padneš-li přede mnou a budeš se mi klanět‘“ (Matouš 4:8-9). Satanův třetí útok se týkal života bez kříže. Stručně řečeno, řekl Ježíšovi: „Nemusíš nést kříž. Prostě se přede mnou pokloň a můžeš mít všechno.“ Ježíš řekl: „Jdi z cesty, satane…“ (Matouš 4:10).
Pryč s jakýmkoliv učením, které říká, že Bůh je tvůj sluha a musí tě obsluhovat! Nebo že je jako prodejní automat; kde jediné, co musíš udělat, je vložit několik mincí, a vypadne cokoliv, co budeš chtít.
Pavel píše: „…nežiji už já, ale žije ve mně Kristus. A život, který zde nyní žiji, žiji ve víře v Syna Božího, který si mne zamiloval a vydal sebe samého za mne“ (Galatským 2:20). Zaslíbil Bůh, že ti požehná? Určitě ano! Ale neznamená to, že nikdy nebudeš zraněn, že nikdy nebudeš mít nedostatek, že nikdy nebudeš vyčerpán nebo že nikdy nebudeš zrazen nebo zklamán druhými. Ježíš řekl: „…jestliže pšeničné zrno nepadne do země a nezemře, zůstane samo. Zemře-li však, vydá mnohý užitek“ (Jan 12:24). Slyšel jsi někdy výraz „mrtvý muž přichází“? Abys mohl naplnit Boží vůli, musíš „zemřít“ vlastní vůli a dělat to denně. Ale pokud to chceš, Bůh tě přesune do nové úrovně požehnání.