„Uděláte všechno přesně podle toho, co ti ukazuji jako vzor…“ 2. Mojžíšova 25:9

Běž k Bohu, abys získal plán. Bůh řekl Mojžíšovi: „Uděláte všechno přesně podle toho, co ti ukazuji jako vzor svatého příbytku…“ (2. Mojžíšova 25:9). Bůh ví, co budeš potřebovat v budoucnosti, ty to nevíš. Připravil Noeho na potopu sto let dopředu. Připravil Josefa na to, aby nasytil Egypt, sedm let před hladomorem.
Bez Božího vedení jsou to nejlepší, co kdy budeš mít k dispozici, pouze dohady, odborné spekulace a prognózy. „Hospodinova sláva se jevila pohledu Izraelců jako stravující oheň na vrcholku hory. Mojžíš sestoupil doprostřed oblaku. Vystoupil na horu a byl na hoře čtyřicet dní a čtyřicet nocí“ (2. Mojžíšova 24:17-18). Mojžíš strávil více než měsíc čekáním na to, až mu Bůh ukáže směr, zatímco byl v jeho přítomnosti. Proč? Protože to, co budoval, muselo naplňovat potřeby Božího lidu po generace.
Proto běž na místo modlitby. Řekni těm, které máš kolem sebe: „Nevrátím se, dokud neuslyším Boha a nezískám Jeho plán!“ Když Bůh něco objedná, zaplatí za to. Ale když něco nepřikáže a ty se přesto rozhodneš to udělat, jsi sám! Proč? Protože nebudeš mít odvahu potřebnou k tomu, abys k Němu v čase potřeby přišel. Pokud dobře nezačneš, ani dobře neskončíš. Řekneš: „Ale nejsem nijak mimořádný. Proč by Bůh mluvil k někomu takovému, jako jsem já?“ Pokud tě Bůh povolal, což udělal, pak jsi mimořádný. Jeho zaslíbení zní: „Má-li kdo z vás nedostatek moudrosti, ať prosí Boha, který dává všem bez výhrad a bez výčitek, a bude mu dána“ (Jakub 1:5).