„Kdo uvěří naší zprávě?“ Izajáš 53:1

Ropná skvrna znečistila Mexický záliv, zničila život v moři a zdroj obživy miliónů lidí. Den co den sledujeme zprávy o katastrofách v televizi, v reálném čase. Zemětřesení zasáhlo Haiti, mělo na svědomí dvě stě tisíc mrtvých a ti nejchudší lidé na světě zůstali hladoví a bez přístřeší. Americký terorista letěl domů z výcvikového tábora Al-Káidy s bombou ve spodním prádle a pokusil se zničit nejen letadlo, ale i většinu Detroitu. Manažeři ropných korporací, padlých bank a zkrachovalých automobilek, kterým jsme důvěřovali, na dotazy parlamentní komise odpovídali, že netuší, jak jsme se dostali do těchto potíží.
Zprávy neustále přicházejí dvacet čtyři hodin denně po celý týden. Lidé u zdrojů informací v médiích využívají každý okamžik a dělají senzaci z každé události, protože to zvyšuje jejich hodnocení, prodej reklam, a díky tomu vydělají více peněz. Někteří reportéři se dokonce stali celebritami. Strach prodává! Je hlavním průmyslem. Paradoxně jsme tou nejvíce prosperující generací v dějinách, a také tou nejbojácnější. V minulosti jsi dostal svou denní dávku obav z večerních zpráv; v dnešní době ji dostáváš po celý den na svůj chytrý telefon a tablet.
Nemůžeš strčit hlavu do písku. Ale pokud si nevybereš, čemu budeš naslouchat, můžeš přijít o klid své mysli. Bůh to ví, a proto se Jeho Slovo ptá: „Kdo uvěří naší zprávě? Nad kým se zjeví paže Hospodinova?“ (Izajáš 53:1). V Písmu „paže Hospodinova“ vyjadřuje Boží moc osvobodit a Jeho prozřetelnou péči o každou událost v našich životech. Čí zprávě tedy budeš naslouchat, se kterou se ztotožníš a na kterou zareaguješ?