„…podle toho, jakou míru víry udělil každému Bůh.“ Římanům 12:3

Množství víry, které ti Bůh dal, je rovnocenné úkolu, který ti dal. Tak ať čelíš čemukoliv, řekni si: „Bůh mi dal víru, díky které to mohu zvládnout.“ Nic není důležitější než tvá víra. Ježíš řekl Petrovi: „…satan si vyžádal, aby vás směl tříbit jako pšenici. Já jsem však za tebe prosil, aby tvá víra neselhala…“ (Lukáš 22:31-32).
Víra je důležitější než peníze, úspěch v kariéře nebo pověst. O všechno můžeš přijít, ale pokud máš víru, dáš se znovu dohromady. Víra funguje jako přímá linka k Bohu. Zatímco modlitba víry stoupá nahoru, Boží moc proudí dolů. Výsledkem je, že jsi více než dostatečně vybaven pro řešení problémů. Selhání není nikdy konečné, dokud tvá víra neselže. Proto satan bude dělat všechno, co může, aby ti zabránil denně trávit čas nad Písmem. „Víra je tedy ze zvěstování a zvěstování z pověření Kristova“ (Římanům 10:17).
Ježíš řekl: „…budete-li mít víru jako zrnko hořčice, řeknete této hoře: ‚Přejdi odtud tam‘, a přejde…“ (Matouš 17:20). V tvém životě jsou překážky, které budou odstraněny jedině skrze víru. A nepotřebuješ jí plné nákladní auto, stačí hořčičné zrnko. Zamysli se: malé semínko má moc růst, překonat překážky a vyrůst v silný strom. Protlačí se skrze zeminu, kolem kamení, bude odolávat bouřím, zvířatům a jiným životním hrozbám. Nezáleží tolik na velikosti tvé víry, ale na její kvalitě – ta rozhoduje o tvém úspěchu. Proto dnes používej svou „míru víry“.