„Nestydím se za evangelium…“ Římanům 1:16

Jako Kristův následovník můžeš také říci: „Nestydím se za evangelium: je to moc Boží ke spasení pro každého, kdo věří…“ (Římanům 1:16). Naším evangeliem není vzdělání nebo propracovanost, ale spasení. Cílem není polepšení se nebo obnovení, ale vykoupení z trestu a moci hříchu.
Bible říká: „Kdo je v Kristu, je nové stvoření. Co je staré, pominulo, hle, je tu nové!“ (2. Korintským 5:17). Tady není řeč o starém autu s nově namontovanými díly; jde o úplně nový model. Všimni si těchto slov: „…pro každého, kdo věří…“ (Římanům 1:16). Když do Krista vložíš svou naději, jsou ti odpuštěny všechny hříchy, jsi oblečen do jeho spravedlnosti, jsi učiněn plně přijatelným v Božích očích a stáváš se způsobilým pro nebe. Možná se ptáš: „Jak dlouhá musí být modlitba spasení?“ Zloděj na kříži se modlil pouze devíti slovy: „Ježíši, pamatuj na mne, až přijdeš do svého království“ (Lukáš 23:42). Výběrčí daní v chrámě se modlil pouze šesti slovy: „Bože, slituj se nade mnou hříšným“ (Lukáš 18:13). Když se Petr topil v Galilejském moři, měl čas pouze na tři slova: „Pane, zachraň mne!“ (Matouš 14:30). A dobrou zprávou je, že Kristus je všechny zachránil.
Možná si říkáš: „Jak dostanu tuto život proměňující moc?“ Skrze víru! „Srdcem věříme k spravedlnosti a ústy vyznáváme k spasení, neboť Písmo praví: ‚Kdo v něho věří, nebude zahanben‘“ (Římanům 10:10-11).