„Kněz Ezdráš tedy přinesl Zákon před shromáždění…všech, kteří byli schopni rozumět…“    Nehemjáš 8:2

S pomocí druhých toho dosáhneš víc než sám. Ale pouze tehdy, když budeš schopen dávat srozumitelné pokyny. Jeden příběh vypráví o trenérovi, který vždycky před závodem sděloval běžcům svůj záměr. Ještě dříve než zazněl startovní výstřel, říkával: „Drž se v levé dráze a oběhni ovál, jak nejrychleji můžeš.“ To už ani nemůže být jasnější!
Ed Rowell říká: „Vize, to je lepší budoucnost v představách architekta, který ukazuje druhým, jak je možné ji uskutečnit.“ Proto musíš být architektem. Musíš rozpoznat vizi a být schopen ji narýsovat, nejen sám pro sebe, ale také pro druhé. Když vytvoříš nepřesný obrázek, lidé tě budou nepřesně následovat. Nedostatek srozumitelnosti brzdí iniciativu a vytrvalost, brání dotažení až do konce. Lidé nevloží to nejlepší do něčeho, čemu nerozumí. Nezůstanou na cestě kvůli něčemu, co nevidí. Nikdo nebude motivovaný něčím, čemu věří jen tak trochu.
Bible říká: „Všechno ať se děje slušně a spořádaně“ (1. Korintským 14:40). Bůh je Bohem pořádku a respektuje naše úsilí, pokud ho vynakládáme srozumitelným a spořádaným způsobem. Bůh nařídil proroku Abakukovi: „Zapiš to vidění, zaznamenej je na tabulky, aby si je čtenář mohl snadno přečíst“ (Abakuk 2:2). Pokud nemáš jasno ve věci své vize, žádej o Boží vedení, zaznamenej si, co ti Pán řekne a pak to jasným, srozumitelným způsobem krok za krokem předej těm, kterým to potřebuješ sdělit.