„Jako vzácný kámen je dar v očích dárce, kamkoli se obrátí, má úspěch.“
Přísloví 17:8, přel. z angl.

Pavel mluví o ohni „…Božího daru, kterého se ti dostalo…“ (2. Timoteovi 1:6). Není to něco, co se naučíš; je to něco, co ti On dává a nikdo jiný ho za tebe nemůže uvést do pohybu. „Rozněcuješ“ ho tím, že ho rozvíjíš a používáš. Šalomoun řekl: „Jako vzácný kámen je dar v očích dárce, kamkoli se obrátí, má úspěch“ (Přísloví 17:8, přel. z angl.).
Tvůj dar obohatí mnoho různých oblastí tvého života a ne všechny z nich se týkají financí. Zatímco peníze jsou špatnou motivací k tomu, abys něčemu zasvětil svůj život, rozvíjení Bohem daného daru přináší ovoce na mnoha úrovních. Naneštěstí mnoho lidí žárlí na dary jiných lidí. Neztrácej čas žárlením; bere tvé vlastní dary a odčerpává energii. Kromě toho bys měl být natolik zaneprázdněný rozněcováním svého vlastního daru, abys vůbec neměl čas na závist.
Když se Louis Armstrong zúčastnil konkurzu do hudební školy, požádali ho, aby zazpíval stupnice. Ale on uměl pořádně zazpívat pouze dvě noty, takže ho nepřijali. Armstrong plakal, když ho odmítli, ale později řekl svým přátelům: „Hudba je ve mně a oni ji nemohou odmítat.“ Proto pokračoval a stal se jedním ze světově nejúspěšnějších a nejoblíbenějších hudebníků, přičemž prodával více nahrávek než jiní, talentovanější.
Všichni jsme se narodili jako originály, ale mnozí z nás se spokojili s tím, že se stali kopiemi. Zamysli se: když budeš jako všichni ostatní a připojíš se ke „krysímu závodu“, tak i v případě výhry budeš jenom „velká krysa“! Tvůj dar ti otevře dveře (viz Přísloví 18:16). Proto jdi a zaujmi místo, které ti Bůh připravil.