„Dělám veliké dílo…“ Nehemjáš 6:3

Nehemjáš byl nadšený pro obnovu jeruzalémských hradeb. Takže když se ho nepřátelé snažili přimět k tomu, aby upustil od díla, a pokoušeli se vzít mu odvahu, odpověděl: „Dělám veliké dílo, proto nemohu odejít“ (Nehemjáš 6:3).
Nadšení je výchozím bodem pro jakýkoliv úspěch. Neexistuje nikdo, kdo by dosáhl něčeho hodnotného a nebyl pro to nadšený. Nadšení je energie, která zásobuje tvou vizi palivem. Cesta k úspěchu je plná oklik, problémů, zklamání. A pokud nemáš správný způsob uvažování, tvé vize mohou po cestě zemřít. Samozřejmě někdy budou dny, kdy tvé nadšení bude na nule. Tehdy si potřebuješ vzpomenout, že Bůh ti dal vizi na začátku. Vrať se k němu a pros ho o sílu stále se k ní přibližovat. Žalmista napsal: „Ty mi rozsvěcuješ světlo, Hospodine. Můj Bůh září do mých temnot. S tebou proběhnu i nepřátelskou vřavou, se svým Bohem zdolám hradbu…“ (Žalm 18:29-30).
Kdo ti dává sílu běžet a dokončit? Bůh! Ale nemůžeš nečinně sedět se založenýma rukama a myslet si, že on to za tebe všechno udělá. Mezi tvou vizí a jejím naplněním bude mnoho potu. To samé zjišťuje každý nový rodič: je mnohem obtížnější mít a vychovávat dítě, než ho počít. Ale pokud jsi nadšený pro svou vizi, cena, kterou musíš zaplatit, tě nemůže zastavit. Každé ráno vstaň, načerpej Boží milost a udělej další krok směrem k té věci, o níž víš, že kvůli ní tě Bůh postavil na tuto zem.