„Co jsi řekl, je důkladně protříbené, tvůj služebník si to zamiloval.“ Žalm 119:140

Umíš si představit, jak by ses cítil poctěn, kdybys byl pozván na soukromou audienci k prezidentovi nebo předsedovi vlády? Myslíš, že je pravděpodobné, že bys řekl: „Omlouvám se, ale nemohu přijít, jsem příliš zaneprázdněn.“ Ne, přistupoval bys k nim s hlubokou úctou, plně bys dodržoval protokol a visel bys na každém jejich slově. Ty ale můžeš mít každý den soukromou audienci u Krále králů a on k tobě bude osobně mluvit prostřednictvím svého Slova.
Když jsi do někoho zamilovaný, chceš s ním trávit každou možnou chvíli. Rád posloucháš, co říká, a reaguješ na to z celého srdce. David řekl: „Zákon tvých úst je mi dražší než tisíce hřiven zlata nebo stříbra“ (Žalm 119:72). Znovu řekl: „Co jsi řekl, je důkladně protříbené, tvůj služebník si to zamiloval“ (Žalm 119:140).
Neznámý básník napsal: „Nevadí, že obal je odřený a stránky potrhané, ani že některá místa nesou stopy slz. Nad zlato vzácnější je tato stará ohmataná kniha, jež dokáže rozbít a rozptýlit mé obavy. Když s modlitbou patřím do této vzácné knihy, když moje oči hltají stránky, jež jsou přede mnou, nacházím tolik důkazů o lásce Otce, jenž je v nebesích, jenž mi je nejbližší a nejdražší! Tato stará kniha je mým průvodcem, je to přítel po mém boku, jenž rozjasňuje a prozařuje mou cestu. Každé zaslíbení, které nacházím, upokojuje a těší mou mysl, když jej čtu a naslouchám mu.“
Ať už budeš muset obětovat cokoliv, i kdybys musel změnit své současné priority, čti svou Bibli každý den.