„Jak vy byste mohli jednat dobře, když jste se naučili páchat zlo?“        Jeremjáš 13:23

Zakladatel jedné z nejúspěšnějších firem na světě řekl: „Jedinec, který chce dosáhnout vrcholu, musí ocenit moc a sílu návyku. Musí rychle zlomit ty návyky, které mohou zlomit jeho, a rychle přijmout návyky, které mu pomohou dosáhnout úspěchu, po kterém touží.“ To platí v celém životě. Vize se stane skutečností jako výsledek tvého jednání a tvé jednání je tvořeno hlavně tvými návyky.
Řečník a spisovatel Robert Ringer řekl: „Svět je plný inteligentních, velmi vzdělaných, mimořádně kvalifikovaných lidí, kteří zakoušejí trvalou frustraci kvůli nedostatku úspěchu. Miliony jiných lidí stráví své životy těžkou prací dlouhé hodiny, jenom aby zemřeli bez peněz.“ Jaké je řešení? Ringer říká: „Pamatuj na to, že život není nic více než celkový součet mnoha úspěšných let; úspěšný rok není nic více než celkový součet mnoha úspěšných měsíců; úspěšný měsíc není nic více než celkový součet mnoha úspěšných týdnů; úspěšný týden není nic více než celkový součet mnoha úspěšných dnů. Proto je každodenní praktikování prospěšných návyků nejjistější cestou k vítězství v dlouhodobém horizontu.“
Musíš se realisticky zhodnotit, abys zjistil, kam tě tvé návyky vedou. Pokud nejsou v souladu s tvou vizí, pak musíš změnit buď své návyky, nebo svou vizi. Pokud chceš za svou vizí jít, buď připraven změnit své návyky, protože špatný návyk nikdy sám neodejde.