„Neboť kde je tvůj poklad, tam bude i tvé srdce.“ Matouš 6:21

Kdyby tvůj dům hořel a ty bys mohl zachránit jen jednu věc, co by to bylo? Taková rozhodnutí musí lidé dělat každý den, a nikdy to není snadné. Vždycky budou věci, kvůli nimž se budeme trápit, když o ně přijdeme, protože tvoří vnitřní hodnoty našeho života. Pokud chceš vědět, jaké jsou tvoje hodnoty, podívej se, jak trávíš svůj čas a za co utrácíš peníze. To je jasné znamení. Ježíš řekl: „Neboť kde je tvůj poklad, tam bude i tvé srdce“ (Matouš 6:21).
Tvým „pokladem“ mohou být vztahy, které bys rád za každou cenu udržel, kariéra, která je stěžejním bodem tvé identity, nebo tvé investice do budoucnosti. Tyto věci jsou v pořádku. Bible nás učí, že moudří lidé se dívají do budoucna a plánují (viz Přísloví 21:20). Ve skutečnosti ale to, na čem doopravdy záleží, je tvá investice do věčnosti.
„Jeden z předních mužů se ho otázal: ‚Mistře dobrý, co mám dělat, abych měl podíl na věčném životě?‘ Ježíš mu řekl: ‚Proč mi říkáš dobrý? Nikdo není dobrý, jedině Bůh … Prodej všechno, co máš, rozděl chudým a budeš mít poklad v nebi; pak přijď a následuj mě!‘ On se velice zarmoutil, když to slyšel, neboť byl velmi bohatý“ (Lukáš 18:18–23). Stručně řečeno: Ježíš se ptal bohatého a úspěšného muže: „Jsi ochotný se všeho vzdát, abys mě mohl následovat? Jsi ochotný to na pár let udělat, abys pak na věčnosti měl mnohem víc? Jsi ochoten strávit svůj život budováním mého království, místo toho, abys budoval kariéru?“ Ježíš chce být ve tvém životě na prvním místě. Když mu první místo dáš, zaslibuje: „… všechno ostatní vám bude přidáno“ (Matouš 6:33). Jsi ochoten ho vyzkoušet?