„Ach Panovníku, kéž je tvé ucho ochotné vyslyšet modlitbu tvého služebníka…“    Nehemjáš 1:11

Musíš Boha požádat o plán. Proč? Protože jediný plán, jemuž požehná, je ten, který ti dá on. Ne každý dobrý nápad je nutně od Boha. V Bibli čteme: „Člověk má v srdci mnoho plánů, ale úradek Hospodinův obstojí“ (Přísloví 19:21). Zejména když narazíš na překážky a odpor, potřebuješ mít jistotu, že je tvůj plán v souladu s Božím plánem. Jak to poznáš? Podle dvou věcí:
1) Bude v tobě hořet oheň. Jeremjáš řekl: „… avšak je v mém srdci jak hořící oheň, je uzavřeno v mých kostech, jsem vyčerpán tím, co musím snášet, dál už nemohu“ (Jeremjáš 20:9). Když do tebe Bůh vloží horoucí touhu, uschopní tě, aby ses mohl povznést nad nepříznivé okolnosti, které tě obklopují. Zjistíš, že tě přitahuje, žene, směruje a vyvolává v tobě nadšení. Možná to nebudeš vždycky schopen vysvětlit druhým, ale hluboko uvnitř budeš vědět, že naplňuješ Boží vůli.
2) Bůh ti ukáže správnou cestu, po které máš jít. „Slepé povedu cestou, již neznají, stezkami, o nichž nic nevědí, je budu vodit. Tmu před nimi změním v světlo, pahorkatiny v rovinu. Toto jsou věci, jež učiním, od toho neupustím“ (Izajáš 42:16). Všimni si slov „stezkou, již neznají … tmu … pahorkatiny…“ Nenech se jimi ale odradit nebo vyvést z míry. Prostě je očekávej! David řekl: „Hospodin za mě dokončí zápas. Hospodine, tvoje milosrdenství je věčné, neopouštěj dílo vlastních rukou!“ (Žalm 138:8). Davidův Bůh je tvým Bohem a ani trochu se nezměnil!