„Proto opustí muž otce i matku a připojí se ke své manželce…“ Matouš 19:5

Nevyvolávej ve svých dětech pocit viny kvůli tomu, že rostou! Narodily se přece proto, aby vylétly z rodného hnízda. Pokud jim to neumožníš, co to o tobě jako rodiči vypovídá?
S myšlenkou, že děti mají opustit domov, jako první přišel Bůh. Proto až se tvá role začne měnit, neztrácej nadhled. Nepoddávej se rozmrzelosti a sebelítosti a nauč se elegantním způsobem přejít od role vlastníka k roli instruktora. Tak to Bůh zamýšlel. Tvé děti by měly dostat vše, co potřebují k tomu, aby uspěly v samostatném životě. O to jde, že? Nenapadej lidi, kteří se nyní stali součástí života tvého hýčkaného dítěte. Je snadné stát se kritickým, když ztrácíš kontrolu. Nedělej to! Kritik není pro nikoho atraktivní a své děti tím jenom odpudíš. Neztrácej hlavu; investoval jsi do toho vztahu příliš mnoho.
Ať už jsi nešťastný kvůli tomu, že jsi tolik investoval a připadá ti, že nazpět dostáváš tak málo, nebo skutečně neschvaluješ jejich volbu, modlitba je vždy lepší variantou než hádky. Mluv o tom s Bohem. On může změnit to, co ty nemůžeš! Tvé děti by byly pro život špatně připravené, kdyby fyzicky dozrály, ale nerozvíjely by své vlastní názory a jedinečnost. Jako rodič máš právo na své názory a pocity, ale jakmile jsi je vyjádřil, respektuj rozhodnutí svých dětí a podporuj je, jak nejlépe umíš. Nedovol ďáblovi, aby tě okradl o tvé nejcennější investice. Nejlepší věcí, kterou můžeš udělat, je milovat své děti, modlit se za ně a být k dispozici, když tě potřebují.