„Hospodinův zákon je ryzí, obnovuje duši.“ Žalm 19:8, ČSP

Světský úspěch nemusí vyplnit tvou prázdnotu. Je zde však něco, co ji naplní: „Hospodinův zákon je ryzí, obnovuje duši“ (Žalm 19:8, ČSP). Zhroutily se tvoje plány? Nadělal sis v životě nepořádek? Potřebuješ najít směr? Přečti si toto: „Hospodinovo svědectví je pravdivé, nezkušený jím zmoudří“ (Žalm 19:8). Byly tu věci, o nichž sis myslel, že ti přinesou štěstí, a ve skutečnosti ti přinesly trápení? Čti toto: „Hospodinova ustanovení jsou přímá, jsou pro radost srdci“ (Žalm 19:9). Nevíš kudy kam, přemýšlíš, kam jít a co udělat se svým životem? V Bibli se dočteš: „Hospodinův příkaz je vytříbený, dává očím světlo“ (Žalm 19:9, ČSP).
Odpovědi, které hledáš, jsou ve tvé Bibli. David byl skvělý voják, oblíbený král a člověk, který měl přístup ke všem pokladům, jaké by si kdo mohl přát. Zjistil však, že tyto věci nepřinášejí trvalou radost. Místo toho objevil, že: „Hospodinovy řády jsou pravda … nad zlato vzácnější, nad množství ryzího zlata, sladší než med, než včelí med z plástve. Jsou poučením i pro tvého služebníka, když na ně dbá, má odměnu hojnou“ (Žalm 19:10–12).
V čem byl Davidův problém? „Kdo může rozpoznat bludy? Zprosť mě i vin, jež jsou mi skryty. Též před opovážlivci chraň svého služebníka, nedopusť, aby mi vládli. Pak budu bez vady a shledán čistý, prost množství nevěrností“ (Žalm 19:13–14). Jaké řešení David přijal? Četl denně Boží Slovo, sytil jím svou duši a řídil se jeho přikázáními.