„Jsme … stvořeni k tomu, abychom konali dobré skutky, které nám Bůh připravil.“    Efezským 2:10

Bůh tě stvořil a ví, kým tě zamýšlel mít. Připravil „dobré skutky“, které máš dělat. Není to ale, jako když napíšeš partnerovi nebo zaměstnancům seznam úkolů, které mají udělat. Jsou to směrovky, které tě vedou k tvému skutečnému „já“. Tvůj duchovní život se nemá omezovat na několik náboženských aktivit. Potřebuješ Boží zmocnění, aby ses stal člověkem, jímž tě Pán zamýšlel mít. Ale stejně jako štěstí nedosáhneš tím, že jej učiníš svým cílem, ani člověkem podle Božího záměru se nestaneš tak, že se zaměříš na sebe. Úspěch je spojen s ušlechtilejší vizí a nedosáhneš jej tím, že se budeš snažit být „jednička“. Úspěšní lidé přinášejí požehnání druhým a dělají to v neočekávaných chvílích a ve skromnosti.
V každém z nás se občas projeví naše úspěšné „já“. Například řekneš něco inspirativního; dáš najevo účast; odpustíš staré zranění; projevíš obětavost v dávání; včas se zarazíš a neřekneš něco, co bys normálně vyhrknul. Když něco takového uděláš, zahlédneš na okamžik záměr, k němuž tě Bůh stvořil.
Jedině Pán zná všechny tvé možnosti a vždy tě směruje k nejlepší verzi tvého „já“. Používá k tomu mnoha nástrojů a nikdy nespěchá, což může být frustrující. On ale používá i tvou frustraci, aby tě učil trpělivosti. Nikdy není zklamaný tím, jak dlouho ti to trvá, a raduje se z každého tvého růstu. On má větší zájem na tom, abys dosáhl plnosti svého potenciálu, než máš ty sám.