„… jakou měrou měříte, takovou Bůh naměří vám.“ Lukáš 6:38

Doktor William DeVries, chirurg, který jako první voperoval pacientovi umělé srdce, je typ lékaře, jenž zajde do nemocnice i v neděli, jen aby povzbudil skleslé pacienty. Dokonce jim vymění obvazy, a když si některý z nich chce popovídat, vždycky mu vyhoví. Přátelé o něm říkají, že je jako „rozšlápnutá bota“, která dokonale padne všude, kamkoliv vstoupí. K chirurgickému plášti si obuje kovbojské boty a operuje srdce za tónů Vivaldiho. „Vždycky má na tváři úsměv a hledá způsob, jak odstranit problém,“ říká jeho přítel doktor Robert Goodin. DeVries říká, že nemáš čekat, že ti lidé budou sloužit. Ty máš sloužit jim.
Chuck Swindoll napsal: „Obýváme společný prostor, ale už dávno nemáme společné zájmy. Jako bychom jeli v nějakém výtahu, kde platí pravidla jako: ‚Jakékoliv rozhovory, úsměvy nebo oční kontakt bez písemného souhlasu vedení jsou zakázány.‘ Ztrácíme vzájemný kontakt! Ubývá motivace pomáhat si, povzbuzovat se, a tím více sloužit bližnímu. Přitom právě tyto věci tvoří základ šťastného, naplněného života.“
Právě to měl Ježíš na mysli, když řekl: „Kdo je z vás největší, bude váš služebník“ (Matouš 23:11). Všechny dary ti Bůh dává nejprve pro potěšení, a potom jako semeno k rozsévání. Dostalo se ti dobrého vzdělání? Máš schopnosti vést druhé? Vyděláváš víc peněz, než potřebuješ? To jsou tvá semena, tak rozsívej! Přečti si Boží zaslíbení ohledně štědrosti, a pak začni dávat dalším to, co ti Bůh dal. To je cesta k nalezení vlastního štěstí!