„My však mysl Kristovu máme.“ 1. Korintským 2:16

Když tvá mysl není otevřená Duchu svatému, nemůžeš rozumět Božímu Slovu. Pokud zjistíš, že ti četba Bible nepřináší uspokojení, zkus toto: než otevřeš Bibli, otevři srdce a modli se: „Duchu svatý, ukaž mi to, co nevidím, a uč mě tomu, co neznám.“
Pavel napsal: „Nám však to Bůh zjevil skrze Ducha; Duch totiž zkoumá všechno, i hlubiny Boží. Neboť kdo z lidí zná, co je v člověku, než jeho vlastní duch? Právě tak nikdo nepoznal, co je v Bohu, než Duch Boží. My jsme však nepřijali ducha světa, ale Ducha, který je z Boha, abychom poznali, co nám Bůh daroval. O tom i mluvíme ne tak, jak nás naučila lidská moudrost, ale jak nás naučil Duch, a duchovní věci vykládáme slovy Ducha. Přirozený člověk nemůže přijmout věci Božího Ducha; jsou mu bláznovstvím a nemůže je chápat, protože se dají posoudit jen Duchem. Člověk obdařený Duchem je schopen posoudit všecko, ale sám nemůže být nikým správně posouzen. Vždyť ‚kdo poznal mysl Páně a kdo ho bude poučovat‘? My však mysl Kristovu máme“ (1. Korintským 2:10–16).
Bible je jiná než kterákoli jiná kniha. Její slova jsou vdechnutá Bohem, proto když k ní přistupuješ, musíš prosit Ducha svatého, aby otevřel tvé oči a dal ti porozumění. Když jej požádáš, on to udělá!