„Nechť ve vás přebývá slovo Kristovo…“ Koloským 3:16

Podstatou úspěšného života je dělat správná rozhodnutí a podnikat správné kroky. Jestliže jsi zdrojem své vlastní moudrosti, nebo hledáš moudrost u druhých, nemáš dobré šance. Pavel napsal: „Nechť ve vás přebývá slovo Kristovo v celém svém bohatství: se vší moudrostí…“ (Koloským 3:16). Když necháš Slovo v sobě přebývat, získáš pro svůj život vítěznou strategii. Aby se to stalo, musíš:
1) Číst Slovo. Nemusíš všemu rozumět, není to intelektuální cvičení. Čtení s modlitbou dodává sílu a moudrost, neboť „Slovo Boží je živé, mocné … proniká až na rozhraní duše a ducha…“ (Židům 4:12).
2) Přemýšlet o Slovu. To znamená „přežvykovat“ ho. Ať tvoje trávicí šťávy zpracovávají Boží Slovo tak dlouho, než se jeho živiny stanou tvojí součástí a budou tě posilovat, směrovat a dodávat ti energii.
3) Věřit Slovu. „Tak tomu bude s mým slovem … vykoná zdárně, k čemu jsem je poslal“ (Izajáš 55:11). Je jenom jedna věc, která může Boží Slovo „zkratovat“: nevíra. „… zvěst, kterou slyšeli, jim neprospěla, když ji vírou nepřijali“ (Židům 4:2). „Slyšení“ otevírá dveře a „víra“ jimi prochází a aktivuje slib.
4) Přijmout Slovo. Nezáleží na tom, jak pevně věříš Božím zaslíbením a jeho záměru je naplnit. Zaslíbení se na tebe nevztahují, dokud je vírou nepřijmeš. „Proto vám pravím: Věřte, že všecko, oč v modlitbě prosíte, je vám dáno, a budete to mít“ (Marek 11:24). Tak věř, že odpověď je už na cestě, a zachovej pevnou víru, dokud ji nezískáš.