„… plivl na zem, udělal ze sliny bláto, potřel slepému tím blátem oči…“ Jan 9:6

Samuel Rodriguez, předseda Národní konference hispánských křesťanských vedoucích, upozorňuje, že ve slinách je obsažena DNA. Když Ježíš plivnul, přenesla se na slepého muže Boží DNA. Poukazuje také na to, že Ježíš nedal slepci slinu přímo na oči, ale na hlínu, tedy na materiál, z něhož Bůh stvořil člověka. Jinými slovy: Ježíš šel zpátky až ke kořenům jeho problému!
Musíš si uvědomit, že Bůh neuzdravuje jenom vnější symptomy; on se dotýká zdroje tvého problému, aby tě od něj osvobodil. Mění kořeny, aby změnil ovoce. Ten člověk nikdy neviděl, narodil se slepý a potřeboval tvůrčí zázrak. K něčemu takovému je potřeba přenos Boží DNA, která z tebe učiní něco, čím jsi nikdy nebyl, a dá ti něco, co jsi nikdy neměl.
Náš Bůh je úžasný, že? Víš, proč přišel Ježíš? „… obvázat rány zkroušených srdcem, vyhlásit zajatcům svobodu a vězňům propuštění, vyhlásit léto Hospodinovy přízně, den pomsty našeho Boha, potěšit všechny truchlící, pozvednout truchlící na Sijónu, dát jim místo popela na hlavu čelenku, olej veselí místo truchlení, závoj chvály místo ducha beznaděje“ (Izajáš 61:1–3). Nezáleží na tom, zda k tvému problému přispěli rodiče nebo jsi prostě v životě udělal špatná rozhodnutí: Ježíš tě může vysvobodit, učinit z tebe celistvou osobnost a dát ti nový život. On neodsoudil ani toho slepce, ani jeho rodiče. To proto, že on nepřináší odsouzení, ale proměnu.