„… jedno … vím, že jsem byl slepý a nyní vidím.“ Jan 9:25

Farizeové se snažili slepého, jemuž Ježíš dal zrak, zatáhnout do teologické diskuse o tom, kdo je Ježíš a odkud má moc. Uzdravený však odmítl se s nimi přít. Prostě řekl: „… jedno … vím, že jsem byl slepý a nyní vidím“ (Jan 9:25).
Stejně se přou lidé i dnes. Podle některých jsou dny zázraků věcí minulosti. Jenže ve skutečnosti žádné dny zázraků neexistují. Je jenom Bůh zázraků, jenž říká: „Já, Hospodin, jsem se nezměnil…“ (Malachiáš 3:6). V Bibli je napsáno: „Ježíš Kristus je tentýž včera i dnes i na věky“ (Židům 13:8). To znamená, že je stále tím, kým byl, stále koná to, co konal, a stále říká to, co říkal.
Ať máš jakýkoliv problém, máš dvě možnosti: buď se mu přizpůsobíš a budeš se snažit s ním sžít, nebo budeš věřit Bohu, že tě od něj osvobodí. Možná jste měli v rodině alkoholismus, drogy nebo zneužívání. Boží milostí můžeš ten kruh prolomit! Vyslechni mě, prosím: Boží moc je větší než tvůj zlozvyk! Nejenže tě může osvobodit od věci, která tě drží v zajetí, ale může tě zbavit i jejích přetrvávajících důsledků. Boží Slovo pro tebe říká: „Nevzpomínejte na věci dřívější, o minulosti nepřemítejte. Hle, činím něco docela nového a už to raší. Nevíte o tom?“ (Izajáš 43:18–19).
Obrať se tedy k Bohu a dej mu příležitost. Vyzkoušel jsi všechno možné? Tak teď to zkus s ním. Uvidíš, že nebudeš zklamaný!