„Jdi k Siloe a umyj se!“ Jan 9:11    

Ježíš řekl slepci, aby šel k rybníku Siloe a smyl si z očí špínu. Co potřebuješ ze svého života odstranit ty, abys uviděl to, co Bůh chce, abys viděl, a udělal to, co chce, abys dělal? Musíš se „špíny z očí“ zbavit, ať je to destruktivní zvyk, nezdravý vztah nebo špatný postoj.
V Jakubově listě se píše: „Podřiďte se tedy Bohu. Vzepřete se ďáblu a uteče od vás, přibližte se k Bohu a přiblíží se k vám. Umyjte si ruce, hříšníci, a očisťte svá srdce, lidé dvojí tváře“ (Jakub 4:7–8).
Bůh udělá svou část, ale ty musíš udělat tu svoji. Chce ti dát ještě víc milosti, ale ty pro to musíš něco udělat. Říká se, že voda, která tekla do rybníka Siloe, pramenila pod chrámem a byla používána k umývání náčiní potřebného k uctívání a obětem. Jinými slovy: tato voda nepocházela z umělého zdroje, nýbrž vycházela z Boží přítomnosti. Nepřehlédni pointu! Ježíš řekl: „Vy jste již čisti pro slovo, které jsem k vám mluvil“ (Jan 15:3). Pavel mluvil o tom, že tě Kristus „… očistil křtem vody a slovem“ (Efezským 5:26). David napsal: „Jak si mladík (nebo i někdo starší) udrží svou stezku čistou? Musí se vždy držet tvého slova“ (Žalm 119:9).
Tajemství vítězného života křesťana spočívá v každodenním omývání mysli Písmem. Představ si, jak se koupeš ve vaně v Božím Slově a i ta nejzažranější špína z tebe odpadává pryč. Tohle s tebou udělá rozjímání nad Písmem.