„Nekladu si před oči ničemnosti…“ Žalm 101:3, ČSP

V dnešní době má více než polovina dětí ve věku od devíti do sedmnácti let možnost sledovat ve svém pokoji internetovou, kabelovou nebo satelitní televizi. Obraz rodiny shromážděné kolem jednoho televizoru v obývacím pokoji je už témě? v?c? minulosti. Dnes si d?tiř věcí minulosti. Dnes si děti mohou samy vybrat, na co se chtějí dívat, a ani k tomu nepotřebují být doma; ke všemu mají přístup prostřednictvím tabletu s Androidem nebo iPhonu.
Jeden přední sociální badatel to vyjádřil slovy: „Téměř všechno, co děti vidí, přichází do jejich mysli v necenzurované a nefiltrované podobě.“ Pod rouškou „svobody projevu“ umožňují vláda i soudy kabelové televizi a internetu, aby tvým dětem a vnoučatům vnucovaly sex, násilí, nahotu a vulgarity. Znepokojuje tě to? Mělo by! Proč potřebují ovce pastýře? Ze stejného důvodu, z jakého děti potřebují milující a pozorné rodiče: jako ochranu proti vlkům!
Že se v té technice nevyznáš, tě neomlouvá. To, že ty jsi tomuto narůstajícímu zlu nebyl vystaven, neznamená, že tvé děti se na něm nestanou závislé. Mnozí rodiče se ani nenamáhají zjistit, co jejich děti sledují!
David po své nešťastné aféře s Bat-šebou, po zármutku a chaosu, který vnesl do své rodiny, řekl: „Budu žít v bezúhonnosti svého srdce ve svém domě. Nekladu si před oči ničemnosti…“ (Žalm 101:2–3, ČSP).
Rodiči, na co se dívají tvé děti?