„… žijeme přece z víry, ne z toho, co vidíme.“ 2. Korintským 5:7

Když se rozhodneš, že poletíš na určité místo, musí do sebe zapadnout několik na sebe navazujících věcí:
1) Musíš najít správnou leteckou linku a spoj, který tě dopraví do zamýšleného cíle.
2) Letadlo musí letět podle letového řádu, který ti řekne, kdy je odlet a kdy přílet, a že pilot má trasu předem určenou.
3) Letecká společnost musí stanovit cenu, kterou si můžeš dovolit zaplatit. Potom zanesou tvé jméno do počítače a vše je připraveno k odletu.
Ovšem když přijedeš na letiště, nebudeš se ptát, jak funguje letadlo, jaké tlačítko se pilot chystá zmáčknout a co se bude dít, až je zmáčkne. Nehodláš kontrolovat trasu, kterou chce letět. Nebudeš se ptát, ani jakou rychlostí a jak vysoko poletíte, ani zda pilot bude používat ruční řízení nebo autopilota. Nebudeš se dohadovat o ceně, když už jsi učinil rezervaci a zaplatil letenku. Proč? Protože věříš, že letadlo je v bezvadném stavu a pilot je zkušený. Víš, že se bezpečně dostaneš do cíle.
Přemýšlíš, co se stane, když letadlo spadne? Jestli jsi vykoupené Boží dítě, půjdeš k Pánu! „… odejít a být s Kristem … je mnohem lepší…“ (Filipským 1:23). V každém případě vyhraješ. V podstatě vkládáš svou důvěru v letadlo, v pilota a v leteckou společnost. Pán po tobě nechce nic víc, ani nic míň, než abys totéž udělal s ním!