„Trpělivě jsem čekal na Hospodina. On se ke mně sklonil, slyšel mě, když o pomoc jsem volal.“    Žalm 40:2, přel. z angl.

Žalmista napsal: „Trpělivě jsem čekal na Hospodina. On se ke mně sklonil, slyšel mě, když o pomoc jsem volal. Vytáhl mě z jámy zmaru, z tůně bahna, postavil mé nohy na skálu, dopřál mi bezpečně kráčet a do úst mi vložil novou píseň, chvalozpěv našemu Bohu. Uvidí to mnozí a pojme je bázeň, budou doufat v Hospodina“ (Žalm 40:2–4, přel. z angl.). Čekat znamená věřit Bohu, že ví, co dělá, i když ti nesdělí všechny podrobnosti.
Možná jsi svobodný a hledáš někoho, s kým bys sdílel život. Možná, že máš vztah na dosah ruky, ale víš, že by Bohu nedělal radost. Není to ten správný člověk, protože nesdílí tvé hodnoty, cíle, ani odhodlání následovat Krista. Možná na tebe tlačí kvůli sexu, i když jste se nevzali. Světský přístup velí vyzkoušet si výrobek předtím, než si ho koupíš. Ty víš, že to není Boží způsob, nicméně jsi v pokušení si myslet: „Jsem už unavený z čekání. Sáhnu po jakémkoliv uspokojení, které je na dosah, a důsledky se budu zabývat později.“ Tohle udělal Samson a skončil tak, že přišel o zrak, o svou sílu, dobrou pověst, svobodu a o život.
Chtěj to nejlepší, co pro tebe Bůh má! Modli se: „Pane, nechci vstoupit do žádného vztahu, o kterém vím, že by tebe potupil, mě zranil a do životů druhých lidí přinesl bolest. Řekl jsi, že plány, které pro mě máš, jsou dobré. Takže i když mi někdy připadá, že nikdo nechápe, jak těžké to je, budu ti důvěřovat a budu trpělivě čekat.“