„… učinil je královským kněžstvem našeho Boha…“ Zjevení 5:10

Jan napsal: „… svou krví jsi Bohu vykoupil lidi ze všech kmenů, jazyků, národů a ras a učinil je královským kněžstvem našeho Boha…“ (Zjevení 5:9–10). Vzhledem k tomu, že jsi povolán být knězem, pojďme se podívat, co to obnáší:
Kněží sloužili ve třech různých úrovních světla. Představ si starozákonní stánek setkávání. Kněží většinu času trávili s lidmi na vnějším nádvoří, které bylo osvětleno denním světlem. Méně času pobývali na vnitřním nádvoří, kde stál sedmiramenný svícen nazývaný menora a osvětloval předkladné chleby na stole. Potom jednou ročně velekněz vstupoval do svatyně svatých, kde byla šechina, velmi intenzívní světlo Boží přítomnosti.
Takže, když tě Bůh povolává ke službě, budeš většinu času trávit na vnějším nádvoří naplňováním potřeb lidí. Občas vstoupíš do vnitřního nádvoří, kde světlo Božího Ducha osvětluje jeho Slovo a dá ti do úst slova, která stojí za vyslechnutí. Ale v čase krize, kdy lidská moudrost nedokáže problém vyřešit, budeš muset jít do svatyně svatých a přijmout takový druh světla, jaké přichází jen od samotného Boha. A lidé poznají, že jsi tam byl, protože, podobně jako když se vrátil Mojžíš, až vyjdeš ty, lidé poznají, že jsi nějak jiný.
Být knězem je vysoké povolání. Bůh tě k němu ale povolal, a pokud jsi ochoten zaplatit cenu, můžeš nést jeho přítomnost v sobě, kamkoliv jdeš.