„Vždyť by mi nestačil čas, kdybych měl vypravovat o … Jeftovi…“ Židům 11:32

Možná má dnes tvé dítě zaslíbení daleko k dokonalosti a jeho přechod do Božího království může být všechno, jen ne hladký. „Vždyť by mi nestačil čas, kdybych měl vypravovat o Gedeónovi, Barákovi, Samsonovi, Jeftovi, Davidovi, Samuelovi a prorocích, kteří svou vírou dobývali království, uskutečňovali Boží spravedlnost, dosáhli toho, co jim bylo zaslíbeno; zavírali tlamy lvům, krotili plameny ohně, unikali ostří meče, v slabosti nabývali síly, vedli si hrdinsky v boji, zaháněli na útěk vojska cizinců…“ (Židům 11:32–34). Když čteš ta jména a poznáváš příběhy těch lidí, uvědomíš si, že satan bude bojovat o tvé dítě zaslíbení ode dne jeho narození až do smrti. Jestli se mu nepodaří se ho zmocnit, pokusí se o jeho děti.
Jefta se musel přenést přes stigma, že jeho matkou byla prostitutka a otcem člověk, který s ním nechtěl nic mít. On to ale překonal, dovedl Izrael k vítězství nad nepřáteli, získal si jméno jako „udatný bohatýr“ (viz Soudců 11:1) a nakonec se ocitl na seznamu největších hrdinů Bible po boku Abrahama, Mojžíše, Ester, Rút i Davida.
Odmítnutí, zneužívání, závislosti, záškoláctví, výbušnost či agrese – nic z toho nemůže Bohu zabránit, aby si tvé dítě zaslíbení použil, pokud budeš „stát v trhlině“, budeš se za ně modlit a nepřestaneš nad ním vyznávat Boží slovo. Ptáš se, o co tu jde? Jde o rozdíl mezi tím, co je teď a tím, co může být v budoucnu. Rozdíl mezi tím, kým je tvoje dítě dnes, a tím, jak jeho či její budoucnost vidí Bůh.